Middeleeuws brouwsel van knoflook en wijn doodt agressieve ziekenhuisbacterie MRSA

Een duizend jaar oud Angelsaksisch medicijn tegen oogontsteking bevat mogelijk de sleutel voor de bestrijding van de agressieve ziekenhuisbacterie MRSA. Dat is gebleken uit een onderzoek van de Universiteit van Nottingham.

Het recept komt uit het 10e-eeuwse ‘Bald’s Leechbook’, één van de oudste medische manuscripten ter wereld. Christina Lee, expert in Oud-Engels, vertaalde het recept en maakte het brouwsel samen met het team van microbioloog Freya Harrison om te kijken of het daadwerkelijk een antibacteriële werking heeft.

De zalf bleek niet alleen de zwelling op het ooglid te verminderen, maar pakte ook de dodelijke superbacterie MRSA aan. Dat is erg opvallend, aangezien MRSA tegen bijna elk antibioticum resistent is.

“We waren stomverbaasd over de resultaten van onze experimenten,” zei Lee. “We geloven dat modern onderzoek naar ziekte baat kan hebben bij antwoorden en kennis uit het verleden.”

Het middel – bestaande uit knoflook, wijn en maagzuur – werd in de VS getest op stukken huid van muizen die waren besmet met MRSA. Volgens microbiologe Kendra Rumbaugh van de Texas Tech University werkt het middeleeuwse brouwsel beter dan traditionele antibiotica in de aanpak van de superbacterie.

Lees verder bij onze bron: NineForNews.nl

VoorkomenIsBeterDanGenezen.com

THE-WEBSHOP.COM Uw webshop voor alles!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s